Šateikių vaikų dienos centre šiais metais vyko įvairiausi užsiėmimai, finansuojami Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pagal projektą VšĮ „Šateikių vaikų dienos centras“ vaikų dienos užimtumo ir sociokultūrinių paslaugų gerinimas. Verta išskirti užsiėmimus paauglėms mergaitėms „Mergaitė-mergina-moteris“. Šių susitikimų metu, kartu su psichologe merginos aiškinosi, kodėl žmogui taip svarbu gerai pažinti save, stengėsi pažinti savo jausmus. Užduotys su metaforiniais paveikslėliais merginas ne tik nustebino, bet paragino susimąstyti, mintimis nuklysti į praeitį ir pasvajoti apie ateitį. Gal ir sudėtinga savyje ieškoti teigiamų bruožų, tačiau kartais labai malonu atrasti savybių, kurios mums padeda siekti tikslų, ieškoti sprendimų, jaustis laimingesnėmis. Grupės narės dalijosi mintimis ir patarimais, negailėjo padrąsinančių žodžių viena kitai.

Dar kita įdomi veikla vykusi Dienos centre, tai Meno terapijos užsiėmimai šeimoms. Šiuose užsiėmimuose dalyvavo mamos kartu su savo vaikais. Vaikai labai nekantravo atlikti užduotis, jautėsi ypatingi, nes jie dalyvavo ne vieni, o kartu su mama, todėl jautėsi komandos nariai. Mamos sunkiai slėpė nerimą dėl vaikų elgesio, klausė patarimų. Daugiausiai netikėtumo ir nuostabos sukėlė užduotis, kurią psichologė pakvietė atlikti smėlio dėžėje. Vaikams tai nebuvo naujiena, o mamos iš pradžių nepatikliai žiūrėjo į baltą smėlį, atsargiai lietė pirštais, o paskui įsidrąsino ir susikaupusios dirbo kartu su vaikais. Meno terapijos užsiėmimai sukėlė daug gerų emocijų, mamos su vaikais turėjo galimybę pabūti kartu ir pasidžiaugti.

Šateikių Vaikų dienos centre, kaip ir praėjusiais metais, vaikai lankė dailės ir pasakų terapijos užsiėmimus, kuriuose siekė pažinti savo jausmus, juos įvardyti ir tinkamai išreikšti. Dažų pagalba išliejo pyktį, nuoskaudas ir nusivylimus. Smagiai, žaismingai atsikratė baimių ir nerimo – plėšė ir degino jas. Piešinys vaikams buvo jų kalba. Pasakų terapijos metu vaikai smėlyje kūrė istorijas, kurios priminė kasdienius įvykius, ir ieškojo išeities iš sudėtingų situacijų. Psichologinių užsiėmimų metu vaikai lavino bendravimo įgūdžius – mokėsi išsakyti savo jausmus, palaukti, atsakyti ir išklausyti.

Mūsų Dienos centro komanda džiaugiasi galėdama pasidalinti savo nuveiktais darbais ir idėjomis.